Sivut

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Miten pidät kynnet kunnossa?


Tässä nyt tämä toivepostaus sitten ois!

Kynnet;
Itse pidän kynnet kunnossa siten, että laitan aina ennen lakkaamista aluslakan, sen avulla kynnet eivät värjäänny kynsilakasta. Ja lakkauksen jälkeen laitan päällyslakan, jotta lakkaus pysyisi pitempään. Kynsilakka vahvistaa kynsiä, joten jos sulla on lohkeilevat kynnet, niin kannattaa kokeilla lakata kynnet mahollisimman usein ja silleen, et niissä ois lähes aina jotai lakkaa, vaikka pelkkä aluslakka. Kynsiä heikentää kynsien lyhentäminen kynsisaksilla, kannattaa lyhentää lasiviilalla. Ite kyllä lyhennän kynnet leikkaamalla kynsisaksilla ja sitte muotoilen lasiviilalla, mut mulla onki aika vahvat kynnet, nii ne kestää sen leikkaamisen (: Ja kynsien pureskelu on myös aika yleinen ongelma. Jos puret kynsiäs & haluisit lopettaa, nii kokeile lakata kyntes tosi hienoiks, jollon et välttämättä halua purra kynsiäs. Tai sitte ajattele, et kynsien pureskelu on melkei sama asia, ku nuolis vessanpönttöö, koska kynnen alla on hirveesti bakteereja. Ja sitte tietty on kynneli. Ite lopetin kynsien pureskelun kynnelin avulla, mut kaikkiin se ei tehoo. Sitte myös jos teet vaikka jotai pihatöitä tai jotai vastaavaa, ni kannattaa laittaa jotkut suojahanskat käteen, samoin sitte jos vaikka luuttuat lattiaa tai sun kynnet joutuu olee pitkään vedessä, ni kannattaa suojata ne kynnet jollai (ei siis kuitenkaa kannata laittaa mitää suojahanskoi käteen, jos menee uimaan :D) Kynsiä ei myöskää sais käyttää ns. apuvälineenä, niiku vaikka jonkun rasian kannen aukasemisessa, koska sillo se kynsi katkee tosi helposti. Oikeestaan mä en ite tee näille kynsille paljoo mitää erikoista, lakkaan vähintään kerran viikossa ja mul on aina lakkaa kynsissä & muotoilen säännöllisesti lasiviilalla, mut silti mulla on tosi vahvat kynnet. Ja sitte melkein joka ilta rasvaan kädet apteekista ostetulla Lipolan-perusvoiteella, mut se ei mun mielestä mitenkää erikoisemmin vaikuta kynsiin. Kynnet myös vahvistuu kalsiumista, joten kannattaa juoda maitoo (; Tietty on sitte näitä kaiken maailman kynsienhoitotuotteita, mut en tiiä sitte et tehooko ne, ku en oo ite koskaan joutunu käyttää niitä.

 
Kynsinauhat;
Jos kynsinauhoista ei huolehdi, nii ne näyttää epäsiisteiltä. Ite käytän Mavapen-kynsinauhaöljyä joka kerta, ku lakkaan kynnet ja sitte työnnän  kynsinauhat manikyyritikulla ”piiloon”. Toi Mavapen-kynsinauhaöljy on ollu kyl tosi hyvä, joka myös ravitsee kynsinauhoja. Ostin sen Sokokselta hintaan 9,95e ja tuossa alla on kuva siitä. Mut kaikki joilla on ongelmia kynsinauhojen kanssa, ni kokeilkaa jotai kynsinauhaöljyä & rasvatkaa käsiä!Iho kynnen ympärillä;
Jos sun iho kynnen ympärillä halkeilee, niin todennäkösesti sulla on kuiva iho, joten kannattaa rasvata kädet. Älä ikinä revi sitä ihoa kyntesi ympäriltä, koska se sattuu & tulee ruman näkönen kynnen ympärys!

Tässä viel sitte kuvia & selostusta, miten ite hoidan kynteni;

Eka otan vanhat lakkaukset pois Trind-kynsilakanpoistoaineella ja vanulapulla.

Sitten muotoilen vähän kynsiä lasiviilalla.

Sitten laitan Mavapen-kynsinauhaöljyä kynsinauhoille.

Sen jälkeen työnnän kynsinauhat manikyyritikulla "piiloon".

Sitte viel aluslakka ja kynnet on lakkaus kunnossa :)

Toivottavasti tästä postauksesta oli apua! Jos tästä puuttuu jotai, nii sanokaa ni lisään sen (: Ja nyt toivosin sitte niitä kommentteja! Ja kysymyksiä voitte kans laittaa, nii vastaan nii hyvin, ku osaan :)

7 kommenttia:

 1. Kiitti hei tästä paljon! Tykkään itekki lakata mun kynsiä mut mul on ollu just ongelmana nää kynsinauhat.. Hei kiitos tästä vielä! Alan heti seuraa sun blogia :)

  aminasdiary.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiva että tästä oli apua! (: Mä voin liittyy tohon sun blogiin ;)

  VastaaPoista
 3. sulla on iha täydellise pitkät ja vahvat noi kynnet, ja tota muotooki rakastan.. :Dd :o

  VastaaPoista
 4. Sul on just tollaset unelma kynnet. Ihanan pitkät ja siistit kynsinauhat. Noi vinkit oli tosi hyviä! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon noista vinkeistä! Mä alan heti seuraan sun blogia!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon siis gosusta malli nimeltä Joanna1068 ja oon sun kynsikerhossas gosussa :))

   Poista
 6. heh, mulla on samaa kynsilakan poistoainetta :P En kyllä usein lakkaile, mutta aion pistää ne kuntoon... jotenkin. Sulla on ihanan pitkät kynnet & oot taitava lakkaamaan!

  VastaaPoista